Нафта подешевшала до 84,58 долара за барель

П'ятниця, 16 квітня 2010, 16:20

Ціна нафти опустилася вдень у п'ятницю через можливе уповільнення відновлення економіки США та зміцнення курсу долара, що знижує інвестиційний попит на сировинні товари, включаючи енергоносії.

Темпи зростання промислового виробництва в США в березні були більш низькими, ніж прогнозували економісти, і склали всього 0,1%, повідомляє агентство Bloomberg.

Котирування травневих ф'ючерсних контрактів на WTI на електронних торгах на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до 15:14 становили 84,58 долара за барель, що на 0,93 долара, або на 1,09% нижче рівня на закриття торгів у четвер.

"Подальший розвиток ситуації в Греції, ймовірно, продовжить чинити тиск на євро щодо долара, що негативно відбитися на цінах на нафту. Посилюються також побоювання щодо темпів відновлення економіки на Заході на тлі складної ситуації на ринку праці в США", - відзначає аналітик BNP Paribas у Лондоні Гарі Чілінгірян.

Реклама:

Крім того, комерційні запаси нафти в США залишаються на 5,1% вище середнього рівня за 5 років. Запаси бензину, як і раніше, - на 4,7% вищі від середнього рівня, дистилятів - на 23%.

Червневий контракт на Brent до 15:14 втратив у ціні 0,76 долара, або 0,87%, - до 86,63 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!