"Запоріжсталлю" цікавляться чотири компанії

Четвер, 15 квітня 2010, 20:34

Запорізьким металургійним комбінатом ВАТ "Запоріжсталь" цікавляться чотири компанії: Arcelor Mittal, південнокорейська POSCO, російська "Северсталь" і українська група "Метінвест".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на поінформоване джерело на підприємстві.

За словами співрозмовника агентства, наразі компанії проводять due diligence підприємства, після чого будуть визначатися з участю в його купівлі, зокрема, з ціновою пропозицією.

При цьому співрозмовник агентства не уточнив, коли може відбутися угода з продажу.

Реклама:

Він припустив, що на ціну пакета акцій можуть вплинути тенденції на світовому ринку металопродукції.

"Ринок відновлюється, ціна підприємства має тенденцію до зростання, хоча відсутність сировинної бази та застарілі технології є негативними чинниками при формування ціни", - пояснив представник метпідприємства.

Як повідомлялося, свої пакети акцій в "Запоріжсталі" мають намір продати Едуард Шифрін, Алекс Шнайдер, Ігор Дворецький, Артур Абдінов і Віталій Сацький - сумарно це 96,7% акцій.

Крім того, повідомлялося, що три компанії подали оферти на купівлю "Запоріжсталі": POSCO, Arcelor Mittal і "Северсталь".

При цьому нібито до кінця травня потенційні претенденти будуть проводити due diligence підприємства, фінал тендеру відбудеться в червні 2010 року, а покупкою займається Citigroup, обраний "Запоріжсталлю" в якості радника з продажу акцій.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших у країні метпідприємств. Виробляє гарячекатаний і холоднокатаний лист завтовшки 0,5-7,0 мм з вуглецевих, низьколегованих, легованих і нержавіючих сталей. Близько 70% продукції експортується більш ніж в 70 країн світу.

За даними компанії на кінець 2008 року, по 16,85% акцій "Запоріжсталі" перебували у власності ТОВ "Металургійний центр" і ТОВ "Галс - Інвест", 19,6158% володіло ТОВ "Київ Сек'юрітіз Груп", 16,9516% - ТОВ "Запоріжсталь - РС" і 11,5611% - британська Global Steel Investments Limited.

Статутний капітал "Запоріжсталі" становить 660,920 млн. гривень, номінал акції - 0,25 грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: