"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова прийняли проект Бюджетної декларації на 2011 рік

Четвер, 15 квітня 2010, 17:29 -

Урядовий комітет з питань реформ під керівництвом прем'єр-міністра Миколи Азарова на засіданні у четвер схвалив проект Декларації цілей та завдань бюджету на 2011 рік (Бюджетну декларацію).

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

Згідно з повідомленням, основними цілями проекту Бюджетної декларації є "подолання бідності, підвищення якості життя людей, розбудова потужної та конкурентоспроможної економіки і створення умов для розвитку виробництва".

У результаті обговорення проекту Бюджетної декларації на засіданні Комітету було ухвалено рішення про утримання граничного рівня дефіциту Державного бюджету в межах 4,5% ВВП.

Реклама:

Крім того, в проекті нормативно-правового акту показник бюджетного навантаження передбачається встановити на рівні 30,5%, тоді як у 2009 році він становив 34-35%, а у 2010 році - 31%.

Згідно з проектом Бюджетної декларації, більше ніж утричі буде збільшена питома вага капітальних вкладень у видатках державного бюджету.

"Так, якщо у 2009 році цей показник не перевищував 5%, то у 2011 році капітельні видатки становитимуть 14% загальної суми", - зазначають у прес-службі.

Як зазначив під час засідання урядового комітету Микола Азаров, управління державним боргом здійснюватиметься виважено, раціонально та ефективно.

Згідно з проектом Бюджетної декларації, граничний обсяг державного боргу буде утриманий на економічно безпечному рівні - не вище 40% ВВП.

Крім того, проект передбачає зменшення податкового тиску: акцент податкової політики буде зміщено в бік стимулювання розвитку виробництва, збільшення обсягу інвестицій, інновацій та енергозбереження.

"Ці принципи покладені в основу Податкового кодексу, який ми плануємо прийняти вже в 2010 році, щоб з 1 січня 2011 року він набрав чинності", - підкреслив Азаров.

Покращення інвестиційного клімату - ще одне стратегічне завдання в Бюджетній декларації, яке передбачає якісні зміни регуляторної політики та захист залучених інвестицій, зазначають у прес-службі.

Також у проекті Бюджетної декларації значна увага приділена питанням регіональної політики. Зокрема, ставиться завдання підвищити фінансову спроможність місцевих бюджетів шляхом закріплення за ними надійних додаткових джерел надходжень.

"Головна мета документа - забезпечення збалансованості і стійкості бюджетної системи. Тому завдання бюджету на 2011 рік - створити "магістралі зростання" в економіці", - заявив глава уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: