Азаров завершить повну капіталізацію банків до кінця квітня?

Четвер, 15 квітня 2010, 15:09

Кабінет міністрів планує завершити повну капіталізацію банків не пізніше кінця квітня 2010 року.

Про це йдеться у листі уряду України до директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана, пише газета "Дело".

Згідно з документом, уряд планує, що банки закінчать діагностичне обстеження (розширений аудит) до кінця квітня 2010 року і подадуть плани по рекапіталізації для затвердження НБУ до кінця липня.

Уряд очікує, що приватні акціонери завершать надання обіцяних обсягів капіталу не пізніше кінця року, або в банках будуть здійснені інтервенції та, за необхідності, вони будуть рекапіталізовані, або іншим чином вирішені їхні проблеми за участю уряду відповідно до стратегії реструктуризації, узгодженої з МВФ і Світовим банком.

Реклама:

Також для двох системних банків, які отримали продовження кінцевих термінів щодо збільшення свого капіталу після рекомендацій розширеного аудиту, уряд буде вимагати гарантійного листа від акціонерів про надання необхідного обсягу капіталу до кінця липня.

Кабмін підтримає рішення приватного сектору щодо банку "Надра" за умови, що буде досягнута домовленість з відповідним інвестором до кінця травня.

Повний обсяг необхідної рекапіталізації буде наданий до кінця червня і не буде необхідності в прямій або опосередкованій фінансової підтримки з боку держави або НБУ (крім заходів щодо покриття гарантованих депозитів), включаючи неподовження реабілітаційних позик.

У разі нениконання цих вимог уряд збирається негайно ліквідувати банк.

При проведенні рекапіталізаційної програми уряд буде уникати небажаної монетарної експансіі і захищати фінансову позицію НБУ.

В умовах ослаблення системної кризи уряд закриє рекапіталізаційне "вікно" для банків до кінця 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!