98% суб'єктів господарювання порушують зарплатні закони

Четвер, 15 квітня 2010, 14:25

З початку 2010 року за підсумками перевірок суб'єктів господарювання податківці виявили порушення у сфері виплати заробітних плат у 97,6% випадках і нарахували майже 620 млн. грн. податків і штрафних санкцій.

Про це повідомив заступник голови Державної податкової адміністрації Сергій Лєкарь, передає агентство УНІАН.

За його словами, у великих платників податків тенденції до цих порушень практично немає.

Найбільш ризиковими сферами тіньових оборотів готівкових засобів, у тому числі і в частині виплат зарплат "у конвертах", є торгівля, надання послуг, тобто сфера діяльності малого бізнесу, сказав податківець.

Реклама:

Окрім того, з початку 2010 року податківці виявили 36 тис. найманих робітників, працю яких використовували без укладення трудових договорів і без перерахування відповідних податків до бюджету.

До того ж, наголосив податківець, до держреєстрації долучено 19 тис. громадян, які здійснювали діяльність без дозвільних документів.

На 12 квітня 2010 року виявилено понад 1,1 тис. правопорушень, пов'язаних з виплатою зарплат "у конвертах" і 497 порушень, пов'язаних із розрахунком за товарно-матеріальні цінності необлікованими готівковими коштами.

За матеріалами перевірок порушено 90 кримінальних справ про ухиляння від сплати податків, зборів, порушення трудового законодавства і невиплату заробітної плати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: