Роботодавцям компенсуватимуть витрати на зарплати

Середа, 14 квітня 2010, 17:57

Виплата дотацій для працевлаштування осіб з числа колишніх безробітних допомагає бізнесу пережити фінансову кризу.

Про це на брифінгу у середу заявив голова Державного центру зайнятості Володимир Галицький.

За його словами, це дозволяє підприємцям зменшити собівартість продукції і ставати на ринку більш конкурентоздатними.

"Цього року ми відновили економічну підтримку роботодавців у вигляді компенсації заробітної плати для робітників з числа колишніх безробітних, і на це закладено 445,6 млн. гривень", - сказав він.

Реклама:

"Це один із способів активної підтримки як безробітного, так і роботодавця. У першу чергу він має захистити осіб, які є найбільш соціально незахищеними (мами-одиначки, і молоді люди без досвіду роботи, і люди перед пенсійного віку тощо). Ми даємо професійного робітника, якого, наприклад, перекваліфікували, і компенсуємо роботодавцю витрати на зарплату", - пояснив Галицький.

За його словами, ця сума не може перевищувати середню зарплату у регіоні.

"Якщо у Києві це 3 тисячі - то (компенсація) складатиме не більш ніж ця сума, якщо на Тернопільщині 1400 - то складатиме цю суму. Буває, що компенсуємо менше - якщо зарплата мінімальна, то компенсуємо мінімальну. Часто роботодавці платять зарплату вищу, ніж йому компенсують", - розповів він.

При цьому, за словами чиновника, якщо через рік роботодавець сам звільнить такого робітника, йому доведеться виплачувати штраф - віддати кошти, які йому компенсувалися державою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!