Колесніков сподівається на мільярди гривень інвестицій під Євро-2012

Середа, 14 квітня 2010, 17:17

Державна цільова програма підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року створить умови для залучення інвестицій на суму понад 80 млрд. гривень.

Про це заявив віце-прем'єр Борис Колесников, представляючи Державну цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Євро з футболу 2012 року, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Він зазначив, що виконання програми забезпечить створення умов для інтенсивного розвитку вітчизняного виробництва у всіх сферах економіки, зокрема готельного бізнесу, а також для збільшення обсягів податкових надходжень до бюджетів майже на 28 млрд. гривень.

За словами віце-прем'єра, в результаті виконання програми буде покращена транспортна та спортивна інфраструктура міст, які приймають чемпіонат.

Реклама:

Окрім двох існуючих стадіонів будуть побудовані ще два, що відповідають вимогам ФІФА та УЄФА, що дасть можливість проводити змагання будь-якого рівня.

До Євро-2010 буде також побудовано, реконструйовано або переоснащено понад 30 сучасних стадіонів і тренувальних баз, що поліпшить умови проведення вітчизняних футбольних змагань і тренувань українських команд.

Колесніков підкреслив, що виконання програми забезпечить приведення у відповідність з європейськими нормами аеропортів у Києві, Донецьку, Львові і Харкові.

Зокрема, буде завершена реконструкція злітно-посадочних смуг, аеродромів і будівництво терміналів в цих аеропортах.

Також, згідно з програмою, до чемпіонату будуть побудовані автомобільні дороги загального користування, оновлено громадський та залізничний транспорт.

Колесников поінформував, що загалом програма підготовки Євро-2010 передбачає фінансування у розмірі 26 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!