Україна чекає МВФ із новою програмою

Середа, 14 квітня 2010, 15:55

Україна і Міжнародний валютний фонд досягли принципової домовленості про реалізацію нової програми співпраці, розрахованої на два роки.

Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко, повідомляє агентство "УНІАН".

"Той кредит (stand-by, підписаний в 2008 році) закінчується в 2010 році, а нам потрібен дворічний кредит ... У нас буде нова програма. Зараз переговорний процес йде, але в нас є принципова домовленість, що буде нова програма", - сказав Ярошенко.

При цьому міністр не уточнив суму нового кредиту і його умови, проте відзначив, що реалізація діючої програми буде припинена.

Реклама:

Як повідомлялося, у листопаді 2008 року МВФ прийняв рішення про надання Україні протягом двох років у рамках програми stand-by кредиту на суму близько 16,4 млрд. доларів.

З початку 2008 року Україна отримала вже три транші на загальну суму 12 млрд. доларів.

Четвертий транш у розмірі 3,8 млрд. доларів Україна розраховувала отримати в листопаді 2009 року за підсумками третього перегляду програми.

Місія МВФ завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, при цьому позитивної заяви представників фонду про завершення перегляду програми зроблено не було.

Пізніше МВФ заявив про можливість відновлення роботи в Україні після формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових заходів та прийняття держбюджету на 2010 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!