Фірташ купить Надра Банк хіба що з росіянами?

Середа, 14 квітня 2010, 09:31

Дмитро Фірташ уже не планує бути єдиним акціонером банку "Надра" і веде переговори з російськими партнерами про інвестиції в цю установу.

Про це говорять як у самому банку, так і в НБУ, пише газета "Комерсант-Україна".

Припускають, що переговори закінчаться протягом трьох тижнів, і в банку з'явиться новий власник.

Експерти кажуть, що аби відновити "Надра", Фірташ доб'ється преференцій від держави і заведе в банк потоки нафтогазових корпорацій.

Реклама:

Тимчасовий адміністратор банку "Надра" Валентина Жуковська повідомила, що вирішення питання про входження нового інвестора в банк очікується протягом найближчих трьох тижнів. Такі терміни назвав і заступник голови Нацбанку Василь Пасічник.

При цьому власник Group DF Дмитро Фірташ вже не має наміру самостійно санувати проблемну установу.

"Він не претендує на 100% банку і розглядає можливість взяти участь у капіталізації як один з акціонерів. Питання конфігурації поки що не вирішене", - зазначила Жуковська.

За її словами, розглядалися різні конструкції інвестування, в яких він повинен був взяти участь грошима з урахуванням джерел цих коштів. Запевняла, що партнерами Фірташа є українські компанії.

"Хоча це може бути і зовсім інший консорціум", - додала адміністратор.

Джерело на банківському ринку, знайоме з ситуацією в банку "Надра", стверджує, що Фірташ веде переговори зі своїми російськими колегами з нафтогазового бізнесу.

"Фірташ виступає як посередник, точно так само, як брати Клюєви працювали з Промінвестбанком, в який призвели Внєшекономбанк", - сказав співбесідник.

Як відомо, проблеми у банку "Надра" виникли на початку кризи. Він отримав рефінансування НБУ на 3,1 млрд. грн, більша частина якого пішла в підконтрольні власникам структури, внаслідок чого заведені кримінальні справи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!