"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко вважає свої газові домовленості цілком "європейськими"

Понеділок, 12 квітня 2010, 14:55

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко переконана, що чинна угода між Росією та Україною щодо постачання природного газу відповідає європейським стандартам і забезпечує стабільну ціну на газ для України.

Про це вона заявила на прес-конференції після закінчення засідання ради опозиційних сил.

"Я ще раз підкреслюю: угода, яка була підписана щодо постачання природного газу до України, відповідає всім європейським стандартам .... Вона повністю забезпечує ринкові стабільні ціни на газ", - сказала Тимошенко.

Вона підкреслила, що опозиційні сили хотіли б, щоб влада оприлюднила умови щодо існування стратегічної власності держави.

Реклама:

Також Тимошенко нагадала про обіцянки команди президента Віктора Януковича не змінювати ціну на газ для населення в 2010 році.

За її словами, ціна газу для промисловості в 2010 році була сформована її урядом і залишилася на рівні 2009 року.

Тимошенко пояснює це тим, що 2009 року у газових сховищах країни був сформований запас газу "за безпрецедентно низькою ціною".

"Це дозволило накопичити для країни газові резерви, що дало можливість не змінювати ціну на природний газ для промисловості на 2010 рік. Це означає, що, що уряд Азарова, а точніше, уряд Януковича, хоче підвищити ціни на природний газ для промисловості. Це не обумовлено контрактами з Росією", - сказала вона.

На думку Тимошенко, це пояснюється тим, що влада просто хоче таким чином розрахуватися зі швейцарським газотрейдером RosUkrEnergo.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!