"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держбюджет зведено з дефіцитом майже 5 мільярдів

Понеділок, 12 квітня 2010, 12:32

Державний бюджет у січні-лютому 2010 року зведений з дефіцитом 4,778 млрд. гривень.

Про це ідеться у повідемленні на веб-сайті Міністерства фінансів.

"За січень-лютий 2010 року держбюджет виконано з дефіцитом у сумі 4 млрд. 778,3 млн. гривень, у тому числі загальний фонд виконано з дефіцитом у 5 млрд. 142,5 млн. гривень", - вказується в повідомленні.

За даними Мінфіну, дефіцит зведеного бюджету (держбюджет і місцеві бюджети) за перші два місяці 2010 року склав 2,688 млрд. гривень.

Реклама:

Щодо фінансування дефіциту в цей період, у повідомленні вказується, що державні запозичення до загального фонду держбюджету були здійснені на внутрішньому ринку в обсязі 4,967 млрд. гривень, у тому числі на рекапіталізацію державного Укрексімбанку - 1,8 млрд. гривень.

У той же час, на погашення основної суми боргу із загального фонду держбюджету було спрямовано 2,293 млрд. гривень. Погашення внутрішнього боргу склало 1,757 млрд. гривень, зовнішнього - 536 млн. гривень.

Від приватизації державного майна в січні-лютому-2010 надійшло до держбюджету 66,1 млрд. гривень.

Мінфін також повідомляє, що за рахунок повернення кредитів до держбюджету за січень-лютий-2010 року надійшло 152 млн. гривень, у тому числі до загального фонду 45 млн. гривень.

У той же час, надано кредитів з держбюджету на 21 млн. гривень.

Як відомо, держбюджет включає загальний фонд, куди направляються податки та збори і з якого фінансуються основні витрати, і спеціальний фонд, кошти якого мають цільове призначення.

При цьому дефіцит держбюджету розраховується як різниця сум його доходів і повернутих у бюджет кредитів, а також витрат і виданих з держбюджету кредитів.

Парламент і уряд не змогли вчасно затвердити держбюджет на 2010 рік.

Збір коштів та здійснення витрат в 2010 році поки здійснюється за тимчасовим розписом Міністерства фінансів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!