Підприємці вимагають від Азарова знайти чорну діру "відкатів" за ПДВ

Понеділок, 12 квітня 2010, 12:10

Підприємці вимагають від прем'єр-міністра Миколи Азарова розібратися, хто вимагає "відкати" за повернення ПДВ.

Таку заяву озвучив перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Сергій Прохоров, виступаючи на засіданні круглого столу "Борги з відшкодування ПДВ знищують український експорт: хто винен і що робити?", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, Прохоров зазначив: "Я хотів би озвучити наше звернення до прем'єр-міністра, який ще десять років тому отримав відповідне прохання президента Кучми з тим, щоб він все-таки розібрався, що ж це за таємна чорна діра в Україні, яка живе десять років, вимагає "відкати" (за повернення ПДВ), і ніхто про неї нічого не знає, і яка на сьогоднішній день є не просто страшною загрозою для бізнесу, оскільки там присутні і моменти перерозподілу власності, і моменти конкурентоспроможності, це взагалі загроза національній безпеці".

"Може бути, це якісь спецслужби розробили якусь систему, ми не знаємо", - відзначив він.

Реклама:

Перший віце-президент УСПП також підкреслив, що у підприємців немає можливості проводити слідчі дії і що-небудь з'ясовувати, проте висловив упевненість в тому, що українська влада сьогодні може це зробити.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів має намір вирішити проблему повернення податку на додану вартість шляхом випуску ПДВ-облігацій.

При цьому прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що незадоволений роботою податківців у цьому напрямку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!