"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Теплокомуненерго винні "Газу України" майже 4 мільярди

Понеділок, 12 квітня 2010, 11:30

Cтаном на 9 квітня 2010 року за оперативною інформацією фахівців ДК "Газ України" борг теплопостачальників за природний газ, спожитий починаючи з 1 жовтня 2009 року, становить 3,8 млрд. гривень, рівень розрахунків підприємств ТКЕ - 59%.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Газу України".

Найбільшу заборгованість у цьому періоді накопичили підприємства ТКЕ Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Луганської, Одеської, Запорізької, Київської, Житомирської, Чернігівської областей та АР Крим.

Сума боргу кожного з цих регіонів перевищує 100 млн. гривень.

Реклама:

Станом на 9 квітня 2010 року заборгованість АЕК "Київенерго" перед ДК "Газ України" за спожитий у 2009-2010 роках природний газ перевищила 2 млрд. гривень (рівень оплати у 2010 році складає 38%).

Незадовільним є рівень погашення заборгованості за природний газ, спожитий у опалювальному сезоні 2008-2009 років.

Станом на 9 квітня 2010 року борг теплопостачальників за спожитий у минулому опалювальному сезоні природний газ складає 1,96 млрд. гривень (рівень розрахунків - 78%).

Найбільшими боржниками за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2008-2009 років, є підприємства ТКЕ Харківської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської та Одеської областей.

У прес-службі повідомляють, що виконання доручення Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" ДК "Газ України" провела наради з керівництвом місцевих органів влади та підприємств комунальної теплоенергетики всіх регіонів України, особливо наголосивши на недопущенні безлімітного газоспоживання.

Керівництво більшості теплопостачальних підприємств та місцевих органів влади надали гарантії та графіки погашення заборгованості за спожитий природний газ.

ДК "Газ України" прийняла рішення про обмеження газопостачання для ТКЕ, які не дотримуються дисципліни газоспоживання, нарощують заборгованість за спожитий природний газ та не надали затверджених графіків погашення заборгованості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: