Лагун готується вийти з "Оранти"

Понеділок, 12 квітня 2010, 10:48

Бізнесмен Микола Лагун, який 2009 року купив 45% акцій найбільшого страховика країни - НАСК "Оранта", веде переговори про продаж 33% акцій.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на генерального директора ІК Clever Management, яка керує активами Миколи Лагуна, Сергія Сулімова.

За його словами, переговори про продаж їм частки Лагуна в НАСК "Оранта" у розмірі 33% акцій ведуться нині з декількома інвесторами.

"Один з них - велика українська бізнес-група", - уточнив Сулімов.

Реклама:

За його словами, під час переговорів ще не досягнуті домовленості щодо ціни угоди та її умов. Ведення переговорів про продаж акцій "Оранти" Микола Лагун підтвердив, але повідомити деталі відмовився.

"Говорити про щось поки рано. Переговори складні. Можливо, щось можна буде сказати цього тижня", - сказав він.

За інформацією джерела, обізнаного з ходом переговорів, пакет акцій оцінений в 19 млн. доларів, а потенційний інвестор пропонує 13 млн. доларів.

Як відомо, структури, що належать голові наглядової ради банку "Дельта" Миколі Лагуну, володіють 45% акцій НАСК.

До грудня 2005 року 45% акцій "Оранти" володіли підприємства Віктора Пінчука.

Пізніше їх викупили кіпрські компанії Colorino Trading Ltd і Saleta Ltd колишнього власника казахського БТА Банку Мухтара Аблязова.

В ході останньої допемісії акцій СК на 600 млн. гривень вони відмовилися їх викупити, і сумарна частка знизилася з 49,96% до 11,24%.

Виходячи з номінальної вартості кожної акції в 5,85 грн. Микола Лагун витратив на входження в капітал "Оранти" близько 338 млн. гривень.

Він планував збільшити свій пакет до контрольного за рахунок викупу акцій у міноритаріїв, але протягом півроку зробити цього не вдалося.

Цей факт, а також збиток "Оранти" в 237 млн. гривень спонукали Лагуна шукати інвестора, сказав Сергій Сулімов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!