Генпрокуратура домоглася скасування пільг для держшахт

Понеділок, 12 квітня 2010, 10:31

Державні вугледобувні підприємства втратили право не відраховувати до Пенсійного фонду та інших соціальних фондів внески при виплаті зарплат шахтарям.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерело у Генеральній прокуратурі.

В Генпрокуратурі повідомили, що Окружний адміністративний суд Києва 6 квітня скасував відповідний протокол уряду Юлії Тимошенко №70 від 29 жовтня 2009 року.

Суд задовольнив позов Генпрокуратури, в якому стверджувалося, що відстрочення виплат надається держшахтам всупереч закону.

Реклама:

Екс-міністр праці і соціальної політики Людмила Денисова впевнена, що уряд Юлії Тимошенко не здійснював нічого протизаконного - надання відстрочки дозволило держшахтам зберегти робочі місця і виплачувати зарплати.

Недонадходження до Пенсійного і соціальних фондів, за її словами, були невеликими, і їх компенсували з державного бюджету.

"Безумовно, бюджет допомагав, але борги залишилися. Наприклад, фонду з тимчасової втрати працездатності на виробництві не вистачає колосальних коштів на виплати шахтарям з регресних ризиків. Тому лукавлять ті, хто говорять, що відстрочка не мала наслідків", - заявив міністр праці та соціальної політики Василь Надрага.

За його словами, через надання пільг недонадходження до Пенсійного фонду склали 2,2 млрд. гривень, до соцфондів - від 100 млн. гривень до 500 млн. гривень.

Як повідомлялося, держшахти Луганської та Донецької областей у 2009 році не перерахували до Пенсійного фонду 1 млрд. гривень, до фонду страхування від нещасних випадків - 370 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: