У Януковича сподіваються на міжнародні кредити вже у травні

Понеділок, 12 квітня 2010, 09:27

Переговори з керівництвом міжнародних фінансових організацій стануть одними з основних пріоритетів під час робочого візиту президента Віктора Януковича до США.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Один з головних пріоритетів робочого візиту - переговори з міжнародними фінансовими організаціями, які почнуть кредитувати Україну вже на початку наступного місяця", - повідомив член офіційної української делегації, міністр фінансів Федір Ярошенко.

За його словами, українська сторона на переговорах буде говорити про реформи, які проводить нова влада.

Реклама:

У свою чергу перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова підкреслила, що з багатьма міжнародними фінансовими організаціями вже ведеться робота щодо "конкретних законопроектів, запропонованих президентом", і, перш за все, щодо роботи над державним бюджетом на 2010 рік.

"Президент консолідував зусилля всіх гілок влади в роботі над бюджетом, завдяки чому макроекономічні показники бюджету були оптимізовані для того, щоб отримати оптимальні умови, для поліпшення інвестиційного клімату і залучення інших джерел фінансування економіки", - підкреслила вона.

Крім того, Акімова також повідомила, що під час переговорів у Вашингтоні президента Віктора Януковича і виконавчого директора МВФ Домініка Стросс-Кана українська сторона підтвердить своє бажання щодо продовження співпраці з МВФ і проінформує фонд про заходи, що вживаються.

"Перш за все, це заходи щодо скорочення дефіциту бюджету в частині балансування НАК "Нафтогаз-України", - сказав вона.

Як відомо, Віктор Янукович перебуває з робочим візитом з США, де візьме участь у саміті з ядерної безпеки.

Переговори Януковича і Стросс-Кана плануються в понеділок у Вашингтоні.

На вівторок запланована зустріч президента України з президентом Світового банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!