Греція зможе отримати гроші від Євросоюзу

Понеділок, 12 квітня 2010, 09:18

Прем`єр-міністр Греції Георгіос Папандреу вітає прийнятий в неділю країнами єврозони детальний план фінансової допомоги Греції.

Про це повідомляє РІА "Новости" із посиланням на заяву голови уряду, поширену в Афінах.

"Європейська солідарність одержала реальне втілення", - йдеться у заяві.

Раніше в неділю Єврогрупа (рада міністрів фінансів 16-ти країн єврозони) ухвалила, що Греція, опинившись в борговій кризі, зможе одержати кредити ЄС в розмірі близько 30 млрд. євро на найближчий рік під ставку приблизно в 5% річних.

Реклама:

За раніше прийнятими домовленостями ЄС, в підтримці Греції братиме участь і Міжнародний валютний фонд, проте ступінь його участі поки не визначено.

За словами грецького прем`єра, це рішення важливе не тільки для Греції, але й для всього Європейського Союзу.

"Сьогоднішнє рішення Європи посилає зрозумілий сигнал: ніхто більше не може грати нашою загальною валютою і нашою загальною долею", - сказав Папандреу.

Як відомо, курс євро до провідних світових валют знижувався в останні місяці, багато в чому через негативні очікування щодо грецької боргової і бюджетної кризи.

Грецький прем`єр запевнив громадян країни, що вже прийняті заходи щодо скорочення витрат і реформування податкової системи допоможуть стабілізувати економіку країни.

Грецький уряд скоротив витрати бюджету і підвищив споживчі податки, а також готує зміни в оподаткуванні фізичних осіб і підприємств, що покликані збільшити доходи бюджету.

Узгоджена з ЄС мета уряду - знизити бюджетний дефіцит з нинішніх 12,7% ВВП до 8,7% ВВП до кінця 2010 року.

При цьому більш ніж 300-мільярдний борг країни буде зростати щонайменше до 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!