"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова вирішили віддавати борги паперами

Неділя, 11 квітня 2010, 19:18

Борги з ПДВ, сформовані до 1 січня 2010 року, держава буде повертати цінними паперами.

Про це заявила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко під час круглого столу "Оподаткування в Україні: ключові проблеми та шляхи їх усунення", пише тижневик "Дзеркало тижня".

Вона повідомила, що, незважаючи на падіння за останні два роки експорту та імпорту, обсяги заявок на повернення ПДВ виросли в порівнянні з 2006-2007 роками приблизно вдвічі.

Реклама:

Це, на думку Єфименко, свідчить "про наявність тіньових оборудок".

"Уряд вніс кілька пропозицій щодо адміністрування ПДВ, щоб, з одного боку, провести інвентаризацію задекларованих сум і повернути суми з легальних операцій, а з іншого - припинити відшкодування податку з операцій сумнівного характеру", - зазначила вона.

"Ми задекларували, що маємо намір з початку другого півріччя перейти на автоматичне відшкодування податку на додаткову вартість", - повідомила Єфименко.

За словами чиновника, для цього запропоновано окремий механізм повернення ПДВ за допомогою державних цінних паперів, але це буде стосуватися тих боргів, які сформувалися на 1 січня 2010 року.

"Поточні ж зобов'язання будуть виконуватися в стандартному законодавчому режимі. Для кожного підприємства буде зроблено графік, де буде чітко видно, де будуть цінні папери, а де будуть "живі гроші", де буде перевірка задекларованих сум", - додала заступник міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!