Бродський розповів, хто ховається за київськими кіосками

Неділя, 11 квітня 2010, 10:07

Значна частина комерційних малих архітектурних форм у Києві належить не представникам малого бізнесу, а крупним бізнесменам, наближеним до київської влади.

Про це заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський в інтерв'ю для тижневика "Дзеркало тижня".

"Мені пишуть листи, що ніякі це не малі підприємці. 800 МАФів у Ламбуцького, директора "Київпастрансу". 1000 - у тата Басса, заступника Черновецького та інше", - повідомив Бродський. 

При цьому крупні бізнесмени дійсно здають свої кіоски представникам малого бізнесу, але "викачують усе із цих бідолашних людей, які змушені продавати контрабанду", - упевнений голова Держкомпідприємництва.

Реклама:

При цьому схожа ситуація, на його думку, створюється і з київськими ринками.

"Те ж саме ринки, які, за великим рахунком, є великими супермаркетами. Вони теж обростають київськими комунальними ринками заступника київського мера Шовкуна", - заявив Бродський.

При цьому він підкреслив, що подібні напівлегальні структури, що нерідко продають контрабандний товар, жорстко конкурують з легальними підприємствами.

"Люди взяли кредит, побудували великий маркет, легально платять зарплату, оренду, податки. А навколо нього починають будувати МАФи", - констатував Бродський.

"Зараз я цю інформацію легальних бізнесменів про нелегалів упорядковую і готую в прокуратуру, прем'єру, президенту. Ми хочемо податків з легального бізнесу? Тоді давайте його захистимо від тіньового", - наголосив він. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: