Росія може дати Україні 5-6 мільярдів доларів на ХАЕС

Субота, 10 квітня 2010, 19:03

Росія розглядає можливість кредитування будівництва третього і четвертого блоків Хмельницької атомної електростанції у розмірі 5-6 млрд. доларів.

Про це заявив прем`єр-міністр Росії Володимир Путін після завершення переговорів з українським колегою Миколою Азаровим в московському аеропорту "Внуково-2", повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми обговорювали питання співпраці в ядерній енергетиці і можливість кредитування робіт на третьому і четвертому блоках Хмельницької АЕС російською стороною в обсязі 5-6 млрд. доларів", - сказав Путін.

Як відомо, енергетична стратегія України до 2030 року передбачає нарощування встановленої потужності АЕС країни з 13,835 ГВт до 29,5 ГВт.

Реклама:

Третій і четвертий енергоблоки Хмельницької АЕС відповідно до стратегії повинні бути побудовані і введені в експлуатацію до кінця 2016 року.

За оцінками Міністерства палива та енергетики, вартість будівництва третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС потужністю 1 тис. Мвт кожний складає 15 млрд. гривень.

Проектний термін експлуатації запланованих до будівництва енергоблоків становить не менше 40 років з можливістю продовження.

Раніше НАЕК "Енергоатом" повідомляло, що розраховує підписати рамкову міжурядову угоду між Україною і Росією про добудову третього і четвертого енергоблоків у травні 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: