"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бродський: на ринку пального деякі компанії отримують по 100% прибутку

Субота, 10 квітня 2010, 13:51

Вертикально-інтегровані холдинги, купуючи нафту у підконтрольних офшорних структур за заниженою ціною, заробляють до 100% прибутку.

Про це заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський в інтерв'ю для тижневика "Дзеркало тижня".

"Комітет з контролю за цінами повинен копирсатися в калькуляціях заправних станцій, де заробляють олігархи. Треба ввійти в калькуляцію. Адже якщо ціна формується не в Україні, а в офшорах, звідки завозять нафту вже за завищеною ціною, то прибутку немає. І їм байдуже, який у нас податок на прибуток - він залишається за кордоном. При цьому власник вертикально-інтегрованої компанії заробляє до 100% прибутку", - заявив Бродський.

Він підкреслив, що в результаті подібних операцій держава отримує виключно кошти, що поступають від акцизного збору, які далі украй непрозоро витрачаються в "Укравтодорі".

Реклама:

"Якщо держава отримує 88 копійок акцизу з одного літра проданого палива, то це вже не смішно. А ці ж гроші йдуть безпосередньо в "Укравтодор", який будує дороги удвічі-втричі дорожче, ніж це має бути. От наскільки все пов'язано", - підкреслив голова Держкомпідприємництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!