"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ВВП у січні-лютому зріс на 3,5% - радник глави НБУ

Четвер, 1 квітня 2010, 19:55

Зростання валового внутрішнього продукту в січні-лютому 2010 року склало близько 3,5%.

Про це заявив керівник групи радників голови Національного банку Валерій Литвицький, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Зростання ВВП за січень істотно перевищило 3%, наблизившись до 4%. Лютнева тенденція ослаблення економічної активності в порівнянні з січнем є певним сюрпризом", - зізнався банкір.

Він поділився порівняльним аналізом усіх вищевказаних тенденцій, який дає попередню оцінку динаміки ВВП за січень-лютий на рівні 3,5%.

Реклама:

Він допускає збільшення показників економічної активності в березні 2010 року, бо економічному зростанню сприяє розширення зовнішнього попиту на українські товари.

Радник голови НБУ висловив думку, що при підготовці планів соціально-економічного розвитку владі доцільно спиратися на консервативний прогноз зростання ВВП на рівні 3,5-4%.

Відновлення економічного зростання поки залишається нестійким і багато в чому залежить від розвитку ситуації на зовнішніх товарних ринках, сказав він.

Стосовно урядового прогнозу інфляції Литвицький сказав, що влада повинна ставити перед собою завдання втримати зростання споживчих цін нижче 12,3%. За його оцінкою, досягнення такого орієнтира цілком підсилу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!