ФДМ виступає за контроль держави над ОПЗ

Четвер, 1 квітня 2010, 19:13

ВАТ "Одеський припортовий завод" є дуже цікавим для держави підприємством і вирішальний вплив держави на нього має бути збережений.

Про це заявив новий глава Фонду держмайна Олександр Рябченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"ОПЗ був приватизований погано і помилково", - сказав він.

Рябченко підкреслив, що аміакопровід, який є в складі майнового комплексу ОПЗ, "взагалі не може бути приватизований".

Реклама:

У той же час він визнав, що розвиток підприємства потребує певних інвестицій, і уточнив, що прийняття рішення про приватизацію того чи іншого об'єкту належить до повноважень уряду.

Як повідомлялося, тижнем раніше Рябченко допустив проведення повторного конкурсу з продажу ОПЗ. За його оцінками, стартова ціна об'єкту на ньому буде складати не менше 5 млрд. грн.

Він також нагадав, що Держказначейство з вересня 2009 року не повернуло двом українським учасникам попереднього конкурсу гарантійні внески по 400 млн. грн, і повторний конкурс є найвірогіднішим джерелом появи коштів для повернення застав.

Як відомо, уряд на чолі з Юлією Тимошенко двічі намагався приватизувати ОПЗ, проте навесну 2008 року уряд скасував конкурс через тиск президента Віктора Ющенка, а восени 2009 року Фонд держмайна відмовився від продажу, визнавши запропоновану ціну у 5 млрд. грн. занизькою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: