Microsoft економитиме енергію власникам Ford

Четвер, 1 квітня 2010, 16:25

Компанії Ford Motor і Microsoft оголосили про створення спеціального рішення, яке дозволить економити електроенергію власникам нових автомобілів Ford.

У компанії Microsoft пояснили, що новий сервіс - це розширення платформи Microsoft Hohm. З його допомогою автомобілісти зможуть оцінити, яка кількість заряду акумулятора йде на управління автомобілів.

Власники гібридних і акумуляторних автомобілів зможуть визначати, коли краще заряджати їх акумулятори й ефективніше управляти своїм транспортним засобом.

Крім того, завдяки цьому рішенню електрогенеруючі компанії зможуть таким чином краще розраховувати навантаження на свої мережі для електромобілів.
 
Глава корпорації Microsoft Стів Балмер вважає, що зі зростанням популярності електричних транспортних засобів виникає цілий ряд завдань.

Реклама:

"Це не тільки облік електроенергії, це ще й завдання глобального впливу таких пристроїв на перерозподіл електроенергії в країні. Microsoft Hohm допоможе краще контролювати витрату електроенергії і підказувати споживачам те, як її заощадити", - сказав він.

Онлайновий сервіс Microsoft Hohm дозволяє аналізувати споживання електроенергії в будинку і підказує, як можна його заощадити. Сервіс є безкоштовним і з ним вже працюють не тільки домашні користувачі, а й компанії.
 
Новинка буде встановлена на всіх електромобілях компанії Ford.

Як відомо, у багатьох країнах світу покупці все більше цікавляться електромобілями. Так відповідно до недавніх досліджень, 42% споживачів планують придбати найближчим часом електромобіль або гібридне авто.
 
Передбачається, що поширення таких транспортних засобів буде мати великий вплив на правильне споживання і розподіл електроенергії - і для звичайних споживачів, і для компаній, що продають електрику.
 
Розробники з компанії Ford планують створити додаток для мобільного телефону, який на основі Microsoft Hohm буде повідомляти власників автомобілів про рівень зарядки акумулятора.

Попередній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла про плани започаткувати виробництво електромобілів в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: