Кошти спецфонду держбюджету мають тратитись тільки на капремонт доріг - Укравтодор

Четвер, 1 квітня 2010, 16:10

Нове керівництво "Укравтодору" має зробити конкретні кроки щодо забезпечення України сучасними дорогами європейського рівня.

Про це заявив міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко, представляючи колективу "Укравтодору" нового керівника Валерія Вощевського.

На переконання міністра, у першу чергу новому керівництву потрібно звернути увагу на утримання існуючих автодоріг, відремонтувати покриття, яке зазнало пошкоджень у зимовий період, а також привести в належний стан узбіччя.

Наступним кроком, за задумом Єфименка, стане розробка схеми завершення будівництва нових доріг і визначення стратегічних проектів.

Міністр також доручив керівництву "Укравтодору" надати перелік всіх незавершених в даний час дорожніх об'єктів і вказати суми коштів, необхідних для виконання робіт.

"Для мене принципове питання - отримати об'єктивну інформацію про те, куди спрямовуються кошти. Не для пошуку винних, а щоб гроші витрачалися за призначенням", - підкреслив Єфименко.

Крім того, міністр сказав, що в 2010 році одним із завдань "Укравтодору" є приведення у відповідність до реальних витрат на утримання доріг видатків із спеціального фонду державного бюджету.

Також на думку Єфименка, необхідно законодавчо визначити додаткові джерела фінансування для підтримки дорожньої галузі.

"Для цього потрібно внести зміни до Закону про джерела фінансування дорожнього господарства, що дозволить отримати додаткові кошти до спецфонду держбюджету на будівництво, реконструкцію та ремонти доріг", - відзначив він.
 
Новий керівник "Укравтодору" Вощевський відзначив, що кошти спеціального фонду держбюджету повинні використовуватися виключно на капітальний ремонт доріг.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів призначив головою Державної служби автомобільних доріг ("Укравтодор") Валерія Вощевського.

Перед цим уряд звільнив з займаної посади голову "Укравтодору" Вадима Гуржоса.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!