Shell ні про що не домовлялася з Клюєвим?

Четвер, 1 квітня 2010, 14:40

Компанія Shell не домовлялася з українським урядом про зниження цін на свої нафтопродукти.

Про це заявив генеральний директор АЗС "Шелл" в Україні Вільям Козик, коментуючи заяву першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва про те, що між урядом і нафтотрейдерами досягнуто домовленості про зниження цін на нафтопродукти в Україні на 5%, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Сьогодні ідеться про якісь домовленості, ніхто ні з ким не може домовлятися про ціни. Питання ціноутворення належать до компетенції кожної конкретної компанії", - зазначив Козик.

За словами топ-менеджера, якщо домовленості між урядом і нафтотрейдерами все ж існували, необхідно розібратися, чи не було при цьому порушено антимонопольне законодавство.

Реклама:

Гендиректор АЗС "Шелл" в Україні підкреслив, що при формуванні цін на нафтопродукти компанія має намір орієнтуватися виключно на ринкові умови, а саме цінову політику компаній-конкурентів.

Він додав, що вітає турботу держави про рівень цін на паливному ринку, проте, на його думку, ця турбота повинна виражатися не у висловлюваннях про бажаний рівень цін, а у створенні на ринку конкурентних умов, а також контролі за якістю реалізованого продукту.

"Держава повинна піклуватися про те, щоб створити ринок, на якому могла б співіснувати велика кількість гравців, залучати закордонні компанії, здатні довгостроково забезпечувати прийнятні ціни для споживача", - резюмував Козик.

Як повідомлялося, 31 квітня перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв повідомив про те, що між урядом і нафтотрейдерами досягнуто домовленості про зниження цін на нафтопродукти в Україні на 5%.

У березні АМКУ порушив справу проти 15 нафтотрейдерів за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку нафтопродуктів. Операторам ринку було рекомендовано знизити ціни і припинити дії, які порушують конкурентне законодавство до 29 березня.

Крім того, за підсумками засідання експертно-аналітичної групи при Мінпаливенерго, а також гравців ринку, яке 25 березня, прийнято рішення знизити ціни на паливо до економічно обгрунтованого рівня. Зокрема, максимальна роздрібна ціна бензину марки А-95 у роздробі, за даними Мінпаливенерго не повинна перевищувати 8,1 гривні за літр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: