"Східенерго" оголосило конкурс із продажу повітря

Вівторок, 9 березня 2010, 12:57

Енергогенеруюча компанія ТОВ "Східенерго", яка входить до складу приватного енергохолдингу "ДПЕК", оголосила про проведення тендеру з продажу одиниць скорочення викидів (ОСВ) в рамках Кіотського протоколу.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "ДТЕК".

Згідно із повідомленням, "Східенерго" планує виставити на продаж більше 5 млн. ОСВ за рахунок значного зниження викидів в атмосферу, завдяки проведеній генкомпанією масштабній реконструкції потужностей.

"За період з 2006 по 2012 роки в результаті масштабної реконструкції енергообладнання підприємство розраховує скоротити викиди Курахівської теплоелектростанції (ТЕС) на 2,32 млн. тонн еквівалента СО2 (1 тонна еквівалента СО2 дорівнює 1 ОСВ), Луганської ТЕС - на 2,39 млн. тонн і Зуївської ТЕС - на 0,71 млн. тонн ", - зазначено у повідомленні.

Реклама:

На продаж, зокрема, виставлено 96% ОСВ, отриманих в результаті реконструкції Курахівської та Луганської ТЕС, і 89,5% ОСВ - Зуївської ТЕС.

Попередні заявки на участь у тендері приймаються до 19 березня 2010 року включно.

Як повідомлялося, "ДТЕК" в 2009 році вже реалізував аналогічний проект на шахті "Комсомолець Донбасу".

Покупцем ОСВ виступив голландський ING Bank NV, який придбав на умовах передоплати 300 тис. ОСВ і отримав право переважної покупки додаткових 200 тис. одиниць викидів.

"ДТЕК" створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент".

Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку, збагачення та реалізації вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

"Східенерго" експлуатує 17 пиловугільних енергоблоків на Зуївській, Курахівській та Луганській ТЕС сумарною встановленою електричною потужністю 4117 МВт.

"Східенерго" з 2006 року реалізує масштабну програму модернізації всіх енергоблоків, що дозволить збільшити сумарну потужність блоків на 255 МВт. Загальний обсяг коштів, які будуть вкладені в реконструкцію, прогнозується на рівні 8 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!