Фондовий ринок уповільнив зростання

Вівторок, 9 березня 2010, 12:33

Український фондовий ринок у вівторок продовжує свій висхідний рух.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Це помірне зростання, у порівнянні з попередніми торговельними днями, індекс УБ зростає на 0,4% перебуваючи поблизу позначки 1958 пунктів.

При цьому зростання триває проти тренда міжнародних ринків, що може бути характерно для останніх двох місяців для українського фондового ринку.

Реклама:

Саме цей чинник стримує учасників ринку від більш активної скупки українських акцій.

Основні ліквідні акції демонструю різноспрямовану динаміку. Трохи краще за ринок ростуть акції "Укрнафти" (+2,4%) і Шахти "Червоноармійська Західна № 1" (+2,1%).

"Наступною метою руху українського фондового ринку з точки зору технічного аналізу є рівень 1980 пунктів. Саме від цього рівня опору може початися деякий відкат ринку в корекцію, після такого стрімкого зростання в останні тижні", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Зовнішній новинний фон для українського фондового ринку поступово погіршується.

Російські та Європейські майданчики торгуються в негативній зоні, втрачаючи близько 1%.

Зміцнення долара призводить до зниження цін на сировину, що, у свою чергу, впливає на ринок акцій.

Несподіваною новиною для фондового ринку США напередодні стала інформація про збільшення числа контрагентів Федеральним резервним банком Нью-Йорка для проведення тестових операцій РЕПО і виведення ліквідності з ринків.

По суті, головний регулятор у США готується до жорсткості монетарної політики і зв'язування грошових ресурсів, які щедро вливалися в економіку протягом останніх двох років.

Цей фактор відштовхнув фондові індекси у США напередодні в негативну зону, перервавши серію зростання протягом кількох днів.

У середньостроковій перспективі ця ситуація може спровокувати корекцію фінансових ринків.

В умовах відсутності важливої макроекономічної статистики протягом сьогоднішнього торгового дня, міжнародні фондові ринки будуть очікувати відкриття торгової сесії на північноамериканських фондових майданчиках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!