Рада відмовилася збільшувати штрафи за проституцію

Вівторок, 9 березня 2010, 11:38

Депутати не підтримали проект закону, що підвищував адміністративну відповідальність за зайняття проституцією.

За проект Геннадія Москаля проголосувало 89 депутатів.

Відповідно до проекту закону, заняття проституцією тягнуло б за собою накладення штрафу від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, - тягнули б за собою накладення штрафу від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама:

Раніше штраф становив 5-10 неоподатковуваних мінімумів.

Також Москаль пропонував передати справи повій міліції.

Депутат нагадав, що згідно з ч. 1 ст. 218 КУпАП лише адміністративні комісії при виконавчих органах міських рад можуть розглядати ці справи, у той час як комісії при виконавчих органах сільських та селищних рад не наділені такими повноваженнями.

Також розгляд справ про адміністративні делікти здійснюється виключно за місцем проживання правопорушника, що в переважній більшості випадків унеможливлює притягнення до відповідальності осіб, які займаються проституцією в містах, але проживають у сільській місцевості.

"У зв'язку із цим значна частина складених протоколів про адміністративні правопорушення залишається без розгляду", - зазначив Москаль.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!