Для інтернет-магазинів придумали Тендерну палату

Вівторок, 9 березня 2010, 10:14

Народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Антон Яценко, співзасновник скандальної Тендерної палати, виступає за посилення контролю за діяльністю інтернет-магазинів.

Відповідно до розробленого депутатом законопроекту, функції контролера повинен виконувати спеціальний орган при Міністерстві транспорту та зв'язку або ж Державна служба спецзв'язку та захисту інформації, пише газета "Дело".

У цілому учасники ринку не проти закону. Так, директор одного з великих інтернет-магазинів побутової техніки "Технотрейд" Костянтин Сокура запевняє: держрегулювання очистить ринок від "незліченної кількості фірм, які зараз може створити кожен студент, і демпінгуючих онлайн-продавців".

Однак проект закону містить ряд норм, які викликають побоювання у гравців ринку.

Реклама:

Зокрема голова правління Інтернет-асоціації України Тетяна Попова звертає увагу на норму законопроекту, яка передбачає появу "громадського формування, яке забезпечує систему електронної комерції".

До цього органу увійдуть особи, які мають право складати протоколи про адміністративні порушення при веденні комерційної діяльності в Інтернеті.

Учасники ринку в неофіційних коментарях проводять паралелі між нормою про це громадськое формування та горезвісною Тендерною палатою на ринку державних закупівель, яку звинувачували в монопольному положенні і корупції.

Антон Яценко повідомив виданню, що норму про суспільне формування ввів не він, а юристи, які беруть участь у написанні законопроекту.

За його припущенням, під "громадським формуванням" мається на увазі комітет із захисту прав споживачів.

Однак комітет із захисту прав споживачів є державним органом центральної влади, і не є громадською організацією, зазначає видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!