Наступник Тимошенко почне торгуватися з Росією за газ

Неділя, 7 березня 2010, 20:05

Переговори щодо зміни газових угод між Україною і Росією розпочнуться після формування нового українського уряду.

Про це заявив президент Віктор Янукович в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми домовилися, що ми, як тільки в Україні буде створений уряд, розпочинаємо переговори з цих питань. Під час цих переговорів ми визначимо шлях, яким підемо", - зазначив він.

Також президент наголосив, що економіки Росії, України і ЄС "пов'язані дуже сильно" і "створення спільного економічного простору - це питання найближчого майбутнього".

Реклама:

За словами Януковича, під час візиту до Москви у п'ятницю він "відчув велике бажання розпочати нову сторінку у відносинах України і Росії".

"І Медведєв, і пан Путін налаштовані на те, щоб перегорнути стару сторінку, і розпочати нову динамічну сторінку в наших стосунках", - зазначив президент.

Він також заявив, що офіційний візит президента РФ Дмитра Медведєва в Україну відбудеться у першому півріччі: "Ми приймемо цілу низку різних рішень, які відкриють можливості для збільшення товарообігу між нашими країнами, спільні дії по боротьбі з фінансово-економічною кризою".

"Росія мала велику перевагу перед Україною, тому що в Росії весь цей час була стабільність. Ця стабільність створила умови співпраці уряду, російської Думи і президента, чого не було в Україні. Нам треба зараз наздоганяти. Є чому повчитися нам один в одного", - зазначив Янукович.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!