Україна відстала в питанні входження в ЄЕП - Янукович

Субота, 6 березня 2010, 20:35

Росії та Україні слід узгоджувати свою торгівлю, шукати шляхи коректної конкуренції в третіх країнах.

Про це заявив Президент Віктор Янукович, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" .

Януковичу довелося відповідати щодо участі України у формуванні єдиного економічного простору.

"Ми дуже відстали від цього процесу. Крім цього, Україна стала членом Світової організації торгівлі. І сьогодні входження України до цього союзу можливо тільки на умовах СОТ", - сказав український президент.

Янукович зізнався, що Україна хоче, "щоб наші партнери як можна скоріше стали членами СОТ". За його словами, сьогодні ця тема є актуальною, але вона вимагає додаткових зусиль.

Реклама:

"Ми взагалі не знаємо, наскільки глибоко в цьому процесі просунулися наші партнери - Росія, Білорусь і Казахстан. В усякому разі, наші фахівці вже працюють над цим питанням", - каже Янукович.

Крім того, говорячи про конкуренцію між Україною і Росією в різних галузях економіки, Янукович підкреслив, що "ми повинні шукати шляхи коректної конкуренції".

"Починати потрібно з наших внутрішніх ринків. Я б хотів отримати відповідь зараз, які будуть квоти для України на наші сталеві вироби. Обмеження, які були введені Росією за ці п'ять років, створили стопор у розвитку збільшення товарообігу між нашими країнами", - нагадав він.

Ця політика не пішла на користь ні Україні, ні Росії, додав Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: