Журналісти з'ясували джерела мільярдних заробітків консорціуму Грицака

Субота, 6 березня 2010, 13:06

Журналістам вдалося з'ясувати сфери, в яких консорціум Єдина державна автоматизована паспортна система займає передові позиції на українському ринку.

Про це повідомляє газета "Дзеркало тижня".

За її даними, ЄДАПС випускає близько 400 мільйонів банківських карт на рік, утримуючи 98% цього ринку в Україні і приймаючи численні замовлення з-за кордону.

2009 року консорціум отримав замовлення від держави на 560 мільйонів гривень на виготовлення документів суворої звітності, пише газета.

Реклама:

Консорціум також виробляє захисні елементи, зокрема голографічні, для акцизних та ліцензувальних марок.

Як повідомляється, у торгівлі алкоголем і тютюном ЄДАПС просуває технології контролю, які можуть призвести до "повної легалізації та переділу ринку".

Консорціум також, за даними тижневика, реалізує проекти, пов'язані з розробкою систем автоматизованого управління, інформаційних систем, роботою з базами даних.

При цьому уточнюється, що ЄДАПС займається проектами, пов'язаними не тільки з IT-розробками, але насамперед - із поставками готових інтегрованих комплексів управління та обробки інформації.

"На цих президентських виборах консорціум обладнав Центрвиборчком технікою для передачі даних і системою управління базами даних", - ідеться у статті.

"Готова до впровадження технологія виробництва біометричних паспортів та ідентифікаційних карт загального призначення, нова система водійських посвідчень з умонтованими чіпами", - пише газета.

Повідомляється, що впровадження цих технологій задає ЄДАПСу обігу в понад півтора мільярди гривень на рік.

Як відомо, ЄДАПС виготовляє документи суворої звітності та ідентифікаційні документи, в числі яких і паспорти для багатьох країн. Обсяг цього ринку щорічно росте.

Велика частина урядових установ і відомств розміщує замовлення саме на підприємствах ЄДАПСу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!