"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Татарстан надіється, що Янукович оживить "Укртатнафту"

П'ятниця, 5 березня 2010, 21:45

Від обрання нового президента України Татарстан чекає відновлення діяльності ЗАТ "Укртатнафта" у вигляді спільного підприємства.

Про це повідомив прем'єр-міністр республіки, голова ради директорів ВАТ "Татнефть" Рустам Мінніханов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він сказав, що переговори з новим керівництвом України поки що не проводилися.

"Будемо працювати в цьому напрямку, бо наші права порушені. Коли до влади прийшов Янукович, у нас шанси, я думаю, з'явилися", - надіється Мінніханов. 

Реклама:

Як відомо, ЗАТ "Укртатнафта" створене відповідно до указів президентів України і Татарстану 1994 року на базі Кременчуцького НПЗ.

Раніше 18,296% акцій НПЗ належало структурам, близьким до ВАТ "Татнафта", ще 28,7788% - міністерству майна Татарстану.

Внаслідок судових розглядів частка татарських акціонерів в ЗАТ практично обнулена, а на підприємстві з'явився новий великий акціонер - пов'язане з групою "Приват" ТОВ "Корсан", яке зараз володіє 19,449% акцій.

Група "Приват" довго намагалася оволодіти "Укртатнафтою" через ії банкрутство.

"Татнафта", яка раніше була основним постачальником сировини на Кременчуцький НПЗ, в ситуації, що склалася припинила відвантаження нафти на завод і пред'явила позов до України через міжнародний арбітражна 1,1 млрд. доларів, пізніше збільшивши суму позову до 2,4 млрд. доларів.

НАК "Нафтогаз України" володіє 43,054% акцій "Укртатнафти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: