Газові питання Росії й України вирішуватимуть уряди

П'ятниця, 5 березня 2010, 17:31

Президент Віктор Янукович і його російський візаві Дмитро Медведєв мають намір доручити урядам обговорити співпрацю у газовій сфері.

Про це заявив Медведєв після зустрічі з Януковичем у Москві, передає "Радіо Свобода".

"Щодо співпраці в газовій сфері, то в нас є угоди й контракти, але ми домовилися про те, що дамо доручення урядам і міністрам вступити в повноформатні відносини й обговорити співпрацю в енергетичній сфері", - сказав він.

За словами Медведєва, співпраця двох країн у цьому питанні може принести "користь двом народам" і залучити довгострокові інвестиції у відповідні спільні проекти.

"Енергетика. Тут можна вибудовувати нормальні цивілізовані відносини, йти вперед і просуватися, в тому числі, на ринку третіх країн", - сказав Путін.

Водночас, як повідомив мiнiстр енергетики Росії Сергiй Шматко, на зустрiчi Дмитра Медведєва та Вiктора Януковича не порушувалася тема цiни на газ.

Як відомо, кандидат на посаду Президента України Янукович заявляв, що має намiр iнiцiювати створення газотранспортного консорцiуму з реконструкцiї та експлуатацiї української газотранспортної системи.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!