"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд заборонив відчужувати майно "Титану України"

П'ятниця, 5 березня 2010, 15:41

Уряд заборонив відчужувати, віддавати в оренду, лізинг, концесію чи в заставу майно "Титану України" і підприємств, державні пакети акцій яких передані в статутний капітал товариства.

Про це йдеться в урядовій постанові, оприлюдненій на веб-сайті Верховної ради, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Кабмін також заборонив стосовно майна підприємства укладати договори доручення, комісії, про спільну та спільну інвестиційну діяльність.

Як наголошується в постанові, таке рішення прийнято на підставі того, що діяльність підприємств титанової підгалузі має загальнодержавне значення, вони забезпечують економічну незалежність країни.

Реклама:

Як відомо, уряд у лютому 2009 року ухвалив рішення про передачу всіх акцій ВАТ "Сумихімпром", ДАК "Титан" і казенного підприємства "Запорізький титаномагнієвий комбінат" після перетворення його у ВАТ у статутний капітал створюваної державної холдингової компанії "Титан України".

Засновником холдингу визначено Міністерство промислової політики.

Президент Віктор Ющенко у квітні 2009 року призупинив дію окремих положень постанови Кабміну про створення держхолдингу.

На думку Ющенка, така реорганізація могла призвести до банкрутства підприємства, проте вже в жовтні 2010 року глава держави скасував свій указ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!