Тимошенко хоче забрати активи Фірташа всупереч забороні СБУ?

П'ятниця, 5 березня 2010, 14:55

Компанія OstChem Holding AG заявляє про намір Кабінету міністрів, незважаючи на заборону СБУ, завершити передачу майнових комплексів Іршанського гірничо-збагачувального комбінату і Вільногірського гірничо-металургійного комбінату у державний контроль.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу OstChem.

"Сьогодні, 5 березня, о 10 годині ранку з ініціативи в.о. прем'єр-міністра Юлії Тимошенко відбулася нарада з метою підписати, незважаючи на попереднє попередження Служби безпеки України, протиправний акт про передачу майна філій "Іршанський ГЗК" і "Вільногірський ГМК" в управління державним підприємствам", - сказано в повідомленні.

За інформацією OstChem, на нараду були викликані міністр промислової політики Володимир Новицький, один із заступників Фонду державного майна і представники недавно створених ДП "Іршанський ГЗК" та "Вільногірський ГМК".

Реклама:

Компанія підкреслює, що такі дії є кримінальним злочином, оскільки це майно перебуває під судовим арештом, і про це виконавча влада попереджала СБУ.

"OstChem переконливо засуджує спроби колишнього прем'єр-міністра Тимошенко засобами чорного піару в черговий раз перешкодити нормальному розвитку титанової галузі України заради власних амбіцій", - сказано в повідомленні.

Компанія наполягає на притягненні причетних до протиправних дій чиновників до кримінальної відповідальності і закликає представників усіх підприємств, на які уряд Тимошенко тиснув, привселюдно засудити такі дії.

Як повідомлялося, 24 лютого Кабінет міністрів доручив Мінпромполітики передати цілісні майнові комплекси Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК новоствореним державним підприємствам "Іршанський ГЗК" і "Вільногірський ГМК".

Однак Фонд держмайна за рекомендацією СБУ призупинив роботи з інвентаризації майна підприємств.

Договір оренди Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК із "Кримським Титаном" закінчився 5 вересня 2009 року, але орендар вимагав у суді пролонгувати оренду ще на 2 роки, а Мінпромполітики у свою чергу подало зустрічні позови, внаслідок чого майно спірних підприємств було заарештоване.

50%+1 акція "Кримського Титану" належить державі, 50%-1 акція - компанії Ostchem Germany GmbН, у статутний фонд компанії переданий цілісний майновий комплекс ДАК "Титан".

90% акцій Ostchem Holding AG належать контрольованій Дмитром Фірташем Group DF.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: