Янукович хоче "наздогнати Росію" в економіці

П'ятниця, 5 березня 2010, 14:31

Президент Віктор Янукович очікує якісних змін у відносинах Україна та Росії, а однією зі своїх цілей на посту глави української держави бачить необхідність наздогнати РФ в соціально-економічному розвитку.

Про це він заявив на зустрічі з російським колегою Дмитром Медведєвим, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Як своє завдання я бачу, щоб відносини Росії та України зробили крутий поворот у правильному напрямку, і щоб ми виконали те завдання, про яке мріють народи України і Росії", - сказав Янукович.

Він заявив про необхідність використовувати потенціал, який є у російсько-українських відносинах, зокрема, традиційні зв'язки між економіками двох країн у промисловому секторі.

Реклама:

"Україна завжди була житницею, і, маючи такий потенціал в економіці, ми сподіваємося, що будемо використовувати всі сильні сторони, які є в економіках Росії та України, особливо в цей складний період фінансово-економічної кризи", - зазначив Янукович.

За його словами, Україна могла б використовувати російський досвід у цій сфері, оскільки період стабільності в російській економіці допоміг подолати перший удар світової фінансово-економічної кризи.

"Росія трохи просунулася вперед, і моє завдання - в хорошому сенсі слова - наздогнати Росію, підтягнути рівень життя, пенсійного забезпечення, соціальних умов до російського рівня, тому що ми живемо поруч, люди між собою спілкуються і знають умови життя наших сусідів", - зазначив він.

Янукович висловив упевненість в тому, що можливості Росії і України дозволять обом державам "створити той ефект синергії, який дозволить підняти на нову якість економіки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!