Фонд гарантування вкладів втрачає активи

П'ятниця, 5 березня 2010, 14:14

Активи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) в лютому 2010 року зменшилися на 5,93% або на 250 млн. гривень, і за станом на 1 березня становили 3,966 млрд. гривень.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службау Фонду.

Згідно з інформацією, станом на 5 березня 2009 року постійними учасниками Фонду є 170 банків, тимчасовими учасниками - 8 фінустанов.

Протягом лютого Фондом було розглянуто та надано відповіді на 610 звернень від вкладників банків, за якими Фонд здійснює відшкодування.

Реклама:

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) створений у лютому 1999 року і є державною спеціалізованою установою, яка виконує функції державного управління у сфері гарантування вкладів фізосіб.

Розмір гарантованої суми відшкодування за вкладами, включаючи відсотки складає 150 тис. гривень.

На сьогодні Фонд гарантування вкладів проводить виплати вкладникам сум відшкодувань 9 ліквідованих банків: Укрпромбанку, банку "Українська фінансова група", Східно-Європейського банку, Банку регіонального розвитку, банку "Національний стандарт", банку "Європейський", Одеса-Банку, банку "Причорномор'я" та Європейського банку розвитку і заощаджень.

Як повідомлялося, за підсумками 2009 року активи Фонду гарантування вкладів збільшилися на 44%, або на 1,315 млрд. гривень, - до 4,302 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: