"Нафтогаз" випустить чергові папірці, щоб розрахуватися з Ощадбанком?

П'ятниця, 5 березня 2010, 10:33

НАК "Нафтогаз України" в ході переговорів з Ощадбанком розглядає можливість реструктуризації боргу перед банком на суму близько 22 млрд. гривень шляхом випуску внутрішніх облігацій.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"За результатами переговорів було розроблено механізм обміну існуючих кредитів, отриманих компанією від Ощадбанку в 2008-2009 роках, на внутрішні негарантовані і незабезпечені облігації "Нафтогазу України", - наголошується в документі.

Компанія наголошує, що це дозволить їй зменшити витрати на обслуговування цих боргових зобов'язань на суму більше 300 млн. гривень щорічно і збільшити середній термін їх погашення з одного року до 10 років, закріпивши комфортний для компанії графік їх амортизації: рівними частинами щоквартально, починаючи з 2015 року.

Реклама:

"Нині компанія знаходиться в процесі остаточного узгодження основних умов реструктуризації і планує її завершити до кінця поточного місяця", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" у вересні 2009 року заявив, що зміг реструктуризувати свої зобов'язання українських банків, переважно Ощадбанку, на суму 12,6 млрд. гривень, перенісши термін їх погашення з 2009 року на 2010 рік.

Згідно із досягнутими домовленостями, компанії необхідно виплатити 3,45 млрд. гривень у першому кварталі 2010 року, 6,86 млрд. гривень - у другому і 2 млрд. гривень - у третьому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!