"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк "Київ" прийматиме депозити на пошті

П'ятниця, 5 березня 2010, 09:40

Банк "Київ" може отримати статус поштово-пенсійного банку і вже через 4 місяці планує пропонувати свої депозитні продукти у відділеннях "Укрпошти".

На початку березня була підписана угода про спільну роботу установ над створенням поштово-пенсійного банку, пише газета "Дело".

"З "Укрпоштою" ми вже підписали ряд документів про співпрацю", - повідомив виданню голова правління банку "Київ" Юрій Маслов.

На початковому етапі "Укрпошта" буде виступати агентом банку "Київ" щодо прийому депозитів від населення.

Реклама:

"На сьогодні підписано протокол про наміри між "Укрпоштою" і банком "Київ" про реалізацію спільних депозитних програм", - розповів директор департаменту управління ризиками банку "Київ" Олексій Корольов.

Цей документ створює можливість для розробки нормативної бази, інвестування в устаткування і програмне забезпечення.

В "Укрпошті" кажуть, що працюють над впровадженням депозитних програм не тільки з банком "Київ".

"Нині відпрацьовуються правові аспекти можливості надання клієнтам поштою послуг від імені банку і розробки технологічної схеми здійснення депозитної програми, і не тільки з банком "Київ", це стосується всіх банків без виключення", - повідомив виданню начальник прес-центру "Укрпошти" Костянтин Голишев.

Близько 15 тис. відділень "Укрпошти" вже з літа зможуть приймати вклади від населення і будуть спрямовувати їх у банк "Київ".

Депозити будуть зараховуватися на рахунки у банку "Київ", мережа філій якого зараз нараховує 63 відділення, з яких 48 знаходяться у Києві та Київській області.

"Укрпошта" за роботу з банком буде отримувати комісійні. Їх розмір ні "поштовики", ні банкіри назвати не готові.

Далі в планах банку "Київ" - розпочати реалізацію проекту з просування карткових продуктів через відділення пошти. Банк планує через поштові відділення видавати неіменні картки Visa Instant.

Банк "Київ" заснований в 1993 році. У липні банк був рекапіталізований, держава внесла до статутного капіталу 3,56 млрд. гривень.

На сьогодні основним акціонером банку є Міністерство фінансів, яке володіє 99,93% акцій фінустанови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: