Імпортери вичерпали 87% річної квоти на ввезення цукру-сирцю

Четвер, 4 березня 2010, 19:19

Використання квоти на ввезення в Україну в 2010 році цукру-сирцю з тростини за січень-лютий склало 87%, або 233,2 тис. тонн,

Про це повідомляє Міністерство економіки, передає АПК-інформ.

Згідно з даними міністерства, повністю вибрана квота на імпорт цього продукту з Бразилії та Куби і на 99,4% - з Таїланду. 

Як повідомляється, на 93% вибрана квота, виділена тим країнам, які раніше цукор в Україну не постачали, а квоти з інших країн повністю вільні.

Реклама:

Як повідомлялося, Україна зобов'язалася перед СОТ ввести квоту на щорічний пільговий імпорт в країну близько 260 тис. т тростинного цукру-сирцю. 

Майже 158 тис. т має право ввезти  Бразилія, 16,679 тис. т Куба, Таїланд і Гватемала по 8-9 тис. т, і Колумбія понад 6 тис. т. 

Крім того, Мінекономіки змінило порядок видачі ліцензій на імпорт в Україну цукру-сирцю з тростини в межах тарифної квоти, які вступають в силу з 10 березня 2010 року.

Згідно з чинним зараз положенням, суб'єкт, який подає заявку на отримання ліцензії, повинен надати сертифікат про походження товару.

За таких умов імпортер цукру-сирцю повинен спочатку оплатити цукор, завантажити судно і тоді отримати сертифікат про походження товару.

Цей сертифікат разом з іншими документами потрібно надати Мінекономіки для отримання ліцензії. У разі відмови в ліцензуванні імпортер за вже куплений товар повинен сплатити імпортне мито в розмірі 50% вартості.

З 10 березня 2010 року буде врегульована зазначена колізія, яка, кажуть фахівці, робила імпортера цукру заручником дій Мінекономіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: