У Нацбанку закликали уряд не політизувати питання аудиту

Четвер, 4 березня 2010, 15:50

Процедура проведення аудиту діяльності Національного банку України чітко прописана в українському законодавстві і неухильно виконується, що робить недоречними спроби уряду політизувати питання контролю над Нацбанком.

Про це заявив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергій Круглик, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Питання проведення аудиту НБУ не варто політизувати. Контроль за діяльністю Нацбанку здійснюється з боку міжнародних аудиторський компаній у щорічному режимі. Крім того, проводились окремі аудити операцій з рефінансування центробанку в 2008-2009 роках, підсумки яких були оприлюднені", - сказав він.

За словами чиновника, незнання національного банківського законодавства "окремими урядовими чиновниками, які прагнуть спрямувати свої зусилля в цю сферу", викликає здивування.

Реклама:

"Можливо, їм не варто втручатися в налагоджену систему контролю, про яку вони знають недостатньо", - додав він.

Як повідомлялося, виконуючий обов'язки віце-прем'єра Григорій Немиря у четвер повідомив, що на засіданні уряду 2 березня було прийнято постанову, якою передбачається звернення в Міжнародний валютний фонд, Світовий банк і Єврокомісію з проханням організувати і провести неупереджений і неполітизованим аудит діяльності НБУ і Кабміну в 2006-2007 роках за прем'єрства Віктора Януковича, і в 2008-2009 роках, коли прем'єр-міністром була Юлія Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!