"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінрегіонбуд покращить показники за рахунок "самобудів"

Четвер, 4 березня 2010, 15:05

В Україні 2010 року може бути введено близько 1 млн. кв. м житла за рахунок прийнятого урядом в 2009 році тимчасового порядку введення приватних житлових будинків садибного типу, самовільно побудованих до 1 січня 2008 року.

Такий прогноз висловив виконуючий обов'язки міністра регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"За нашими підрахунками, до кінця року можна було б ввести близько 1 млн. кв. м житла таким чином. Але це мова про житло, побудоване не в минулому році, а в минулі роки", - зазначив він.

Як повідомлялося, уряд постановою №1035 від 9 вересня 2009 року затвердив тимчасовий порядок прийняття в експлуатацію приватних житлових будинків садибного типу, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт.

Реклама:

Згідно з документом, всі частини будинку садибного типу, збудовані без дозволу в період з 5 серпня 1992 року по 1 січня 2008 року, можуть бути прийняті в експлуатацію органами Держархбудінспекції на підставі відповідної заяви від фізичної особи, що побудувала об'єкт, до 31 грудня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: