Фондовий ринок налаштований оптимістично

Четвер, 4 березня 2010, 12:59

Незважаючи на стриману динаміку, український фондовий ринок демонструє оптимізм.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Індекс УБ росте на 0,65%, перебуваючи в діапазоні 1843-1847 пунктів.

Найкращу динаміку торгів демонструють акції банку "Форум", які зростають на 4,9% на тлі зборів акціонерів у четвер, а також акції гірничо-металургійного комплексу, приріст в яких становить від 0,5% до 2,5%.

Реклама:

"Позитивні очікування продовження зростання попиту на український металопрокат викликають додатковий інтерес до цих акцій. Така стрімка динаміка акцій, що входять до складу індексу УБ, вивела індекс на нові кордони", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

З технічної точки зору, індекс УБ знову торгується в висхідному каналі, підтверджуючи очікування подальшого зростання до рівня 1980 пунктів.

Зовнішній новинний фон для фондового ринку залишається змішаним.

Міжнародні ринки знаходяться в очікуваннях наступної порції статистики по ринку праці в США, ситуація на якому несе найбільшу загрозу позитивній динаміці ринків.

У попередні тижні показники заявок на допомогу з безробіття виходили гіршими за очікування аналітиків і демонстрували погіршення ситуації.

Продовження подібної динаміки цих показників може відкинути ринки в корекцію.

З іншого боку, світове співтовариство позитивно сприймає кроки, які робляться урядом Греції щодо зменшення дефіциту бюджету, про що свідчить динаміка курсу євро щодо долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: