Рада не віддала регулювання комунальних тарифів місцевим радам

Четвер, 4 березня 2010, 11:33

Верховна рада відмовилася закріпити регулювання тарифів на житлово-комунальні послуги виключно за міськими, селищними й сільськими радами.

За прийняття відповідного законопроекту №1388 проголосував 151 депутат за мінімально необхідних 226, повідомляє агентство "Українські новини".

Законопроектом "Про внесення змін до закону "Про місцеве самоврядування" (щодо вдосконалення державного регулювання тарифів на комунальні послуги, які надаються підприємствами й організаціями комунальної власності)" пропонувалося віднести до компетенції сільських, селищних і міських рад установлення у відповідному порядку й межах, визначених законодавством, тарифів з оплати побутових, комунальних, транспортних й інших послуг, які надаються підприємствами й організаціями комунальної власності відповідної територіальної громади, а також узгодження цих питань із комунальними підприємствами.

Парламент також відмовився відправити законопроект на повторне перше читання, він відхилений.

Реклама:

Як повідомлялося, у січні 2008 року депутат Верховної ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Юрій Сербін пропонував парламенту закріпити регулювання тарифів на житлово-комунальні послуги виключно за сільськими й міськими радами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!