Суд підтвердив правомірність санкцій до заправника аеропорта "Бориспіль"

Четвер, 4 березня 2010, 10:18

Вищий господарський суд (ВГСУ) підтвердив законність рішення Антимонопольного комітету (АМКУ) стягнути із ЗАТ "Спільне українсько-голландське підприємство "Кребо" штраф у розмірі 125 млн. гривень за зловживання монопольним становищем при заправці авіапаливом в аеропорту "Бориспіль".

Відповідне рішення ВГСУ виніс 2 березня, повідомляє прес-служба АМКУ.

У прес-релізі відзначено, що раніше ряд судів України також підтвердив законність стягнення з ТОВ "ЛукАвіа Ойл", ПАТ "Укртатнафта" та ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" штрафів на загальну суму 140 млн. гривень за зловживання монопольним становищем при заправці авіапаливом в аеропорту "Бориспіль".

Виконуючий обов'язки глави АМКУ Олександр Мельниченко висловив задоволення рішеннями судів, а також зазначив, що накази про стягнення штрафів із компаній-порушників і виконання покладених зобов'язань вже передані до органів виконавчої служби.

Реклама:

Як відомо, раніше Київський апеляційний суд і Господарський суд Києва залишили без задоволення позови "Кребо" до АМКУ, якими компанія домагалася визнання неправомірними штрафних санкцій.

У квітні 2009 року АМКУ оштрафував "Кребо", "Укртатнафту", "ЛукАвіа Ойл" та ДП "МА "Бориспіль" на загальну суму 265 млн. гривень за зловживання монопольним становищем при заправці авіапаливом в аеропорту "Бориспіль".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!