Євровалюта відновила зростання

Середа, 31 березня 2010, 14:58

Курс євро підвищується щодо курсу американської та японської нацвалют слідом за зростанням індексів на фондових ринках Європи.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Зведений індекс найбільших європейських підприємств Dow Jones Stoxx 600 піднявся в ході торгів у середу на 0,3%, в березні значення цього показника збільшилося на 7,6%, у першому кварталі - на 4,2%.

У середу вдень долар подешевшав до європейської валюти до 1,3483 долара за євро проти 1,3414 долара за євро на закриття ринку напередодні.

Реклама:

Долар в ході торгів подорожчав щодо японської нацвалюти до 93,366 єни за долар у порівнянні з 92,76 єни за долар у вівторок.

Євро виріс щодо єни до 125,88 єни за євро проти 124,44 єни за євро за підсумками торгів напередодні.

Раніше в ході торгів єна опускалася до позначки 125,94 єни за євро - мінімуму з 4 лютого - на тлі ознак, що відновлення світової економіки викличе скорочення попиту на неї.

Єна подешевшала щодо всіх 16 основних світових валют.

"В умовах, коли світова економіка відновлюється, а фондові ринки не дають приводів для занепокоєння, єна, як традиційна "тиха гавань", не користується попитом. У цих умовах більш високоприбуткові валюти викликають найбільший інтерес", - відзначає аналітик Commerzbank Ульріх Лейхтман.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!