"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Януковича озвучили вимоги до держбюджету

Середа, 31 березня 2010, 13:53

Держбюджет на 2010 рік повинен бути абсолютно реалістичним і з точки зору прибуткової, і видаткової частини.

Таку вимогу президента Віктора Януковича до цього документу озвучила перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Головним для президента є збереження принципу реалістичності бюджету. Він повинен бути абсолютно реалістичним і з точки зору прибуткової, і видаткової частини. Це також і вимога наших міжнародних партнерів з боку МВФ", - відзначила Акімова.

Крім того, за її словами, президент вимагає забезпечити соціальний захист найбільш вразливих верств населення шляхом реалізації закону про соціальні стандарти.

Реклама:

"Бюджет також повинен бути узгоджений з представниками регіонів, які повинні розуміти, в яких фінансових умовах вони будуть жити в протягом цього року", - сказала Акімова.

Перший заступник глави Адміністрації президента також заявила, що зараз уряд розглядає можливість закриття потенційно "тонких місць" у бюджеті, пов'язаних із прибутковою частиною, частковим перерозподілом доходів від найбільш багатої частини населення на користь біднішої.

"Принцип соціального розподілу може бути використаний як механізм забезпечення фіскальної стабільності в цьому році і на майбутнє", - підкреслила вона.

Як повідомлялося, 15 березня Янукович дав уряду тридцять днів "для того, щоб в країні був бюджет".

Днями прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що проект держбюджету на 2010 рік вже зверстаний у чорновому варіанті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: