"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд спрощує діяльність підприємців чотирма законопроектами

Середа, 31 березня 2010, 12:09

Кабінет міністрів на засіданні в середу схвалив пакет із чотирьох законопроектів, спрямованих на спрощення регулювання підприємницької діяльності в країні.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-секретаря уряду Віталія Лук'яненка.

За його словами, один із законопроектів передбачає створення електронної системи реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності і покликаний значно скоротити час, а також зробити більш прозорим процес реєстрації.

Ще один законопроект містить низку норм, які скорочують безпосередньо процес реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності та припинення їх роботи.

Реклама:

Уряд також пропонує внести зміни до адміністративного кодексу щодо відповідальності, пов'язаної з видачею документів дозвільного характеру.

За словами Лук'яненка, проект передбачає зниження відповідальності сторони, яка подає заявки на отримання дозвільних документів, та підвищення відповідальності органів, що перешкоджають або затягують видачу таких документів.

Четвертим законопроектом Кабінет міністрів пропонує зберегти функцію здійснення нагляду і контролю у господарській діяльності виключно за центральними органами виконавчої влади.

"Це призведе як до скорочення кількості перевіряючих органів, так і кількості перевірок суб'єктів підприємництва", - сказав Лук'яненко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: